Екскурзия до Белоградчишките скали и Магурата

19.05.2009 07:30

 

Пътуванията и организирането на екскурзии до различни точки в България са  част от дейностите на клуб"Краезнание". Да усетиш събитията на мястото, където са се случили, да вдишаш въздуха наситен с история, да слееш пътя си с пътя на миналото, какъв по-удачен начин да се заразиш с вируса на безвремието. Срещу него имунитет няма, лекува се само на места като Белоградчишките скали например. Там обаче можеш "да пипнеш" друг вирус, такъв, който ще те накара да си вземеш книжка за печати на Стоте национални обекта в България и да се амбицираш да ги посетиш. По инициатива на Кирил Мучев от 11-м клас, много от нашите ученици го направиха и още на място решихме освен Скалите да посетим и пещерата Магурата.

В част от нашето посещение в Белоградчик се превърна и кмета на града, който ни разказа много интересни неща за средновековната крепост и инициативите за участието на Белоградчишките скали в международното състезание за природни дадености "Седемте чудеса на света". Имахме възможност да дадем нашия глас за българското чудо на място, тъй като на входа на крепостта имаше поставен компютър за тази цел.

За връзка

Търсене

 

<div align="center"><script language="JavaScript" src="https://chasikov.net.ru/js/music_wind_mini.js" type="text/javascript"></script></div>

© 2009 All rights reserved.

Create a free websiteWebnode